Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanları İzmir’de Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Hüseyin Kendirci, Acil Durumlarda Göç ve Eğitim Daire Başkanı Cihan Kıvanç, Eğitim Programları Daire Başkanı Meriç Murathan Yiğitel ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Daire Başkanı Laurent Guirkinger İzmir programı kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştirdi
İki günlük ziyaretin ilk etabında 5-6 Şubat’ta heyet, ‘Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi’ (PIKTES) projesinde görev alan il proje uyum grubu üyeleriyle (IKE) bir araya geldi. ) projesini İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirerek kentte yürütülen PIKTES çalışmalarını anlattı. bilgi aldı.
Toplantının ardından heyet, Karabağlar İbrahim Kavur İlkokulu ve Yunus Emre Ortaokulunu ziyaret ederek okullarda incelemelerde bulundu. PIKTES kapsamında okullarda yürütülen Yaz Erken Çocukluk Eğitim Programı (EÇE), Türkçe kursları ve armoni dersleri hakkında bilgi alan bölüm yöneticileri, öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Okul ziyaretlerinin ardından İzmir Olgunlaşma Enstitüsü’ne geçen heyet, enstitüdeki atölyeleri ve müzeyi gezdi.
Programın ikinci gününde MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Hüseyin Kendirci ve Eğitim Programları Daire Başkanı Meriç Murathan Yiğitel, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Cemil’deki Hayat Boyu Öğrenme Kurumları toplantısında halk eğitim merkezi yöneticileriyle bir araya geldi. Meriç Toplantı Salonu.
Toplantıya; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Hüseyin Kendirci, Eğitim Programları Daire Başkanı Meriç Murathan Yiğitel ve merkez ilçelerin halk eğitim merkezi yöneticileri katıldı. .
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, ‘6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum geride kalanlar için.’ Sözleriyle konuşmasına başladı. Yahşi, İzmir eğitim ailesi olarak dikkat çekici çalışmalara imza attıklarını belirterek, çalışmaların aynı heyecan ve gayretle devam ettiğini kaydetti.
‘İzmir’de Takım Ruhu Var’
Toplantıda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, İzmir’de yürütülen hayat boyu öğrenme çalışmaları ve sayısal verilerle ilgili bir sunum yaptı. Hayat Boyu Öğrenme Eğitim Programları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Meriç Murathan Yiğitel, Bakanlığın hizmet anlayışı hakkında bilgi verirken, Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Hüseyin Kendirci ise grup ruhuyla çalışmanın önemine değinerek, yapılan çalışmaların başarılı olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İzmir’de büyük bir grup ruhuyla gerçekleştirildi. ‘Sahada daha fazla etkiye sahip insanları istiyoruz.’ Kendirci, Bakanlık olarak yapılan çalışmalarda sayısal bilgiden çok işin niteliğine önem verdiklerini belirtti. Toplantı sonunda halk eğitim merkezi yöneticileriyle istişarelerde bulunuldu.
Toplantının ardından saha ziyaretlerine başlayan heyetin ilk durağı Bayraklı Halk Eğitim Merkezi oldu. MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Hüseyin Kendirci, Eğitim Programları Daire Başkanı Meriç Murathan Yiğitel, Yenilenebilir Enerji Proje Koordinatörü Sema Gökoğlu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı koordinatörlerinden oluşan heyete, 2019 kapsamında açılan yenilenebilir enerji kursları hakkında bilgi verildi. müdürlüğün koordinasyonu. Heyet daha sonra kursların açıldığı Bayraklı Nuri Atik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek proje kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Heyet, iki günlük İzmir programının son etabında Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek merkezdeki atölyeleri gezdi ve çeşitli incelemelerde bulundu.
Yenilenebilir Enerji Teknolojisi ile Çevreyle Barışık Bir Okul
Bayraklı Nuri Atik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin elektriği yenilenebilir enerji teknolojisiyle üretiliyor. Çevresiyle barışık olan okul, güneş panelleri ve rüzgar türbinleri sayesinde kendi elektrik üretimini karşılıyor. Yenilenebilir enerji kullanan meslek lisesi maliyetleri düşürmenin yanı sıra çevrenin korunmasına da katkı sağlıyor.
Bayraklı Halk Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde okulda açılan yenilenebilir enerji kursları da vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Şu ana kadar 160 kişinin tamamladığı kurslarda yenilenebilir teknolojiler alanında kursiyerlere istihdam sağlanıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı